معرفی کامل و دقیق رامسر| تاریخچه+بازارهای سنتی+سوغات
فهرست عناوین
اگر از آن دسته افردی هستید که علاقمند خرید ویلا در رامسر می باشید با ما تا پایان همراه باشید چرا که قصد داریم مطالبه را به تحریر در آوریم تا به طور جامع و کامل به معرفی رامسر، اقتصاد و آداب و رسوم سوغات و…، آشنا شوید. رامسر از زیباترین شهرهای مازندران است که لقب عروس زیبای ایران را به خود اختصاص داده است، داشتن جاذبه های گردشگری بی شمار در کنار آب و هوای بسیار عالی و منظره های بی نظیر و چشم اندازهای فوق العاده سبب گردیده تا به یک شهر توریستی- گردشگری تبدیل شود و هر ساله میهمانان بسیاری را در آغوش خود جای دهد. این شهرستان با جمعیت ۷۴٫۱۷۹ نفری نیز از جمله مناطق برتر توریستی بوده که تقریبا نیمی از افراد آن را افراد غیر بومی نیز تشکیل می دهد.
پیشینه رامسرمازندران
شهر رامسر، شهری در استان مازندران واقع در شمال ایران است. این شهر در ساحل جنوبی دریای خزر و در میان کوههای البرز قرار دارد. تاریخچه شهر رامسر به دوران باستان بازمیگردد و به دلیل موقعیت جغرافیایی مهمش، همواره مورد توجه قرار گرفته است. در گذشته این شهر زیبا با نام “سخت سر” شناخته می شد؛ سخت سر و تنکابن در دوران زندیه ضمیمه خاک گیلان شدند اما زمانی که حکومت قاجار ظهور پیدا کرد سخت سر از گیلان جدا شد و متعلق به استان مازندران گردید. تا 150 سال پیش هنوز این موضوع که آیا رامسر جزء گیلان است و یا مازندران مشخص نبود و تا قبل از سال 1385 رامسر وسعت زیادی نداشت و از بخش های تنکابن به شمار می آمد که باز هم از تنکابن جدا شد؛ امروزه رامسر به عنوان یک شهرستان اداره می شود.
در دوران قاجاریه، این شهر به مرکزی برای تجارت زیادی از کشورهای حاشیه دریای خزر تبدیل شد. با آمدن روسها به این منطقه، تجارت بین روسیه و ایران از طریق رامسر رواج یافت. در دهههای اخیر، شهر رامسر به دلیل جاذبههای گردشگری خود، جایگاه ویژهای در صنعت گردشگری کشور دارد. بنا به آمارها، هر ساله بیش از ۴۰۰ هزار توریست از سراسر دنیا به این شهر سفر میکنند تا از طبیعت زیبای آن، سواحل دریای خزر و بناهای تاریخی شهر بازدید کنند.
سوغات و صنایع دستی رامسر
رامسر شهر زیبایی های کمتر دیده شده است که سوغاتیهای بسیار خوشمزه و متنوعی هم دارد و بسیاری از سوغاتیهای مشهور استان مازندران در این شهر قابلدسترسی است.زیتون، چای، برنج، عسل و انواع ماهی های تازه از 5 قلم مهم هستند که می توانید از رامسر خریداری نمایید. اما از دیگر سوغاتی های این شهر می توان خوراکی و صنایع دستی آن ها نام برد که بسیار پرطرفدارند.
خوراکی های شهر رامسر
- آغوزنون
- رشته به رشته
- برنجک
- قماق
- کلوچه
- نان قتلمه
- قماق
صنایع دستی شهر رامسر
- حصیر بافی
- مروا بافی
- چادر شب بافی
- زیراندازهای نمدی
- ظروف چوبی و ظروف شیشه ای رنگارنگ
- غذاهای محلی
آغوز مسما- باقلا وابیج- اردک و یا ماهی شکم پر- بادمجان شکم پر- قلیه- خورشت اسفناج- کدو بره- بیج بیج از غذاهای محلی خوشمزه رامسر به شمار می آیند.
بازار های سنتی رامسر
1. بازار سنتی شهر رامسر
در این بازار همه خوراکیهای خوشمزه کنار هم جمع شدهاند؛ از ماهی گرفته تا انواع ترشیجات و مرباجات خوش رنگ و بو که هیچ فردی نمیتواند به سادگی از کنار آنها عبور کند و حتما باید کمی از آنها بچشد. زنان دستفروشی که محصولات محلی مانند انواع سبزیجات، شیر و ماست محلی را با طعمی بینظیر میفروشند. در ضمن روزهای دوشنبه و چهارشنبه بازاری دیگر در سادات شهر رامسر برپا میشوند که در میان مردم محلی به چهارشنبه بازار شهرت دارد و قدمت برپایی آن به سه دهه میرسد. روزهای دوشنبه هم بازاری (دوشنبه بازار) در کتالم رامسر برپا میشود.
برای آدرس بر روی لینک کلیک کنید
2. بازار صنایع دستی
در محله لپاسر رامسر، کارگاه های نمد بافی فراوانی وجود دارد که اگر در سفر خود به رامسر می خواهید از این گونه صنایع دستی به عنوان سوغات خردیداری کنید، بهتر است به این محله سری بزنید. لباس های سنتی و محلی شمال کشور، به ویژه رامسر، زیبایی منحصر به فردی داشته و همچنان اینگونه لباس ها از محبوبیت ویژه ای میان ساکنان و حتی مسافران برخوردار است.
برای آدرس بر روی لینک کلیک کنید
3. نمایشگاه و فروشگاه صنایع دستی
این فروشگاه واقع در نزدیکی بلوار معلم( کازینو) بوده است.
فرهنگ و آداب و رسوم مردم
از آنجایی که رامسر در زمانهای گذشته از توابع گیلان به شمار آمده مردم این شهر به زبان گیلکی صحبت می کنند؛ آداب رسوم مردمان خونگرم رامسر به شرح زیر می باشند:
- نوروزخوانی
پانزده روز قبل از اینکه سال تحویل شود نوروزخوانان به داخل روستا می روند و اشعار محلی را می خوانند و رسیدن این سال را به روستاییان مژده می دهند.
- چهارشنبه سوری
در صبح روز چهارشنبه سوری مردم رامسر آشی با نام هفت ترشی می پزند که در آن هفت نوع ترشی به نامهای آب نارنج- آب لیمو- آب ازگیل- آلوچه یا همان گوجه سبز می ریزند و در میان همسایگان پخش می کنند و در غروب با پریدن از روی آتش به خواندن آواز “چهارشنبه سوری کمی پارسال دسور کمی، امسال دسوری کمی” می پردازند.
- جشن نوروز ماه
در اواسط مرداد ماه زمانی که اولین محصول برنج می رسد و جمع آوری می شود مردم رامسر به مناسب پایان کار جشن برپا کرده و با همان برنج غذا درست می کنند و خدا را شاکر می شوند. اهالی رامسر برا این معتقدند که مانند سیزده بدر باید حتمأ خارج از خانه باشند.
اقتصاد
شغل مردم رامسر از عوامل مهمی است که این منطقه را از نظر گردشگری به سطح بالایی رسانده است؛ مهمترین محصولات این شهر برنج، چای، مرکبات و کیوی می باشد که نشان دهنده رواج کشاورزی و باغداری در رامسر هستند. از آنجایی که این شهر به دریای خزر نزدیک می باشد ماهیگیری نیز از شغلهای رایج بین مردم است به گونه ای که می توانید در بازار رامسر انواع ماهی های تازه صید شده را ملاحظه نمایید.
داشتن امکانات رفاهی و تفریحی نیز سبب گردیده تا سالیانه بیش از هزاران نفر به این شهر سفر کنند از همین رو بخش اعظمی از اقتصاد رامسر از این راه بدست می آید چرا که باید به توریستها و گردشگران خدمت رسانی شود به این جهت ورزشهای آبی، ساخت و تولید محصولات ساختمانی برای هتلها و ساختمانها، بازار صنایع دستی، تأسیس مراکز خرید، مشاور املاک و آژانسهای مسافرتی راه اندازی شده اند تا در اختیار مسافران قرار بگیرند. ما مطالبی را گفتیم تا به طور جامع و کامل با اقتصاد و آداب و رسوم این شهرستان آشنا شوید؛ امید است با خرید ویلا در این شهر زندگی پر آرامش و به دور از هیاهو را تجربه کنید.
مکان های دیدنی شهر رامسر
جاهای دیدی شهر رامسر متنوع است اگر بگوییم که این شهر زیبا شاید هزاران مکان دیدنی مختلف داشته باشد اغراق نکرده ایم . رامسر به دلیل موقعیت جغرافیایی خود دارای دریا، جنگل و کوهستان های بسیار زیبایی بوده که در دل هرکدام جاذبه هایی بسیاری از آبشار، تالاب، آب بندان، روستاهای ییلاقی و… نیز وجود داشته است. این شهر در هر فصل زیبایی بسیار به نمایش می گذارد. به پیشنهاد ما اگر قصد سفر به رامسر و دیدن جاذبههای گردشگری این شهر را دارید، حداقل یک هفته وقت بگذارید تا بتوانید حداکثر استفاده را از این حجم از زیبایی و آرامش ببرید.
بیشتر بخوانید: اگر می خواهید از تمام جادبه های رامسر را ببنید می توانید به مقاله “ لیست کامل از جاهای دیدنی رامسر ” را مطالعه نمایید.
سوالات متداول
بالا شهر رامسر کجاست؟
بالا شهر رامسر را به اسم بلوار رامسر یا بلوار معلم هم میشناسند، بهترین خیابان رامسر ، خیابانی به طول 2 کیلومتر رو به هتل رامسر که پوشیده از درختان نخل و توسکا در اطراف خود است و فضای خاص و دلچسب برای پیاده روی و استراحت رقم زده است.
جمعیت رامسر
این شهرستان با جمعیت ۷۴٫۱۷۹ نفری نیز از جمله مناطق برتر توریستی بوده است
آدرس بازار های صنایع دستی
بازار های سنتی و صنایع دستی رامسر متعدد بوده که در این مقاله به آدرس دقیق آن نیز اشاره شده است.